Toeslagen

Iedere Nederlander heeft recht op toeslagen, tenzij het inkomen te hoog is. Hiervoor maakt uw burgerlijke staat niet uit. Dus of u nu alleenstaande bent, of gehuwd, dit maakt voor het ontvangen van toeslagen geen verschil.

Het ontvangen van toeslagen wordt gebaseerd op een loongrens. Hoe dichter u bij deze grens zit qua inkomen, des te lager zullen de toeslagen zijn. De afdeling Belastingdienst/Toeslagen controleert uw verzamelinkomen aan de hand van uw ingediende inkomstenaangifte.

Mocht u geen inkomstenaangifte hebben gedaan, maar heeft u wel recht op toeslagen, dan dient u zelf uw inkomen door te geven. Wanneer u al toeslagen ontvangt, uw inkomen verandert en u vult geen inkomstenaangifte in, dan dient u zelf uw gewijzigde inkomen door te geven.

 

Wanneer er in het gezin of huishouden meerdere inkomens zijn, dan is dit ook van invloed op de hoogte van de toeslagen. Als u gehuwd bent, een samengesteld huishouden voert of samenwoont, dan dient u rekening te houden met het inkomen van u en uw toeslagpartner. Mocht u met meerdere personen op één adres wonen, houdt u er dan rekening mee dat één van deze personen als uw toeslagpartner aangemerkt kan worden. Tegen het toegewezen krijgen van een toeslagpartner kunt u altijd bezwaar aantekenen.

 

Vind u het moeilijk om uw toeslagen aan te vragen, of lukt het niet om deze aan te passen, dan kan ik u hierbij helpen! Ik kan uw toeslagen voor u aanvragen en ik kan ook uw inkomen voor u doorgeven. Toeslagen kunnen echter niet met terugwerkende kracht worden aangevraagd. Het is alleen mogelijk om uw toeslagen later aan te vragen als u ook uitstel heeft gekregen voor het indienen van uw aangifte.

 

Mocht u dus problemen ondervinden met (het aanvragen van) uw toeslagen. Dan kan ik u hierbij assisteren! De kosten hiervoor bedragen slechts €25,-.